Λαφτσόπουλος Συμεών

Ονομάζομαι Λαφτσόπουλος Συμεών, του Σταύρου & της Ζαχαρούλας, είμαι 39 ετών, παντρεμένος με δύο κοριτσάκια 7 και 3 ετών αντίστοιχα. Η σύζυγός μου είναι Αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων.

– Είμαι Δ.Υ του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης , στο τμήμα Οργάνωσης & Πληροφορικής. 

– Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής & Επικοινωνιών (νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος)

 “MSc Business Information Systems (Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων)”, του Royal Holloway University of London.

– Ομιλώ την Αγγλική γλώσσα.

– Πιστοποίηση ολοκλήρωσης του Ετήσιου  Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης(Ε.Π.ΠΑΙ.Κ) της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε

– Παρακολούθησα με επιτυχία πληθώρα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Πληροφορικής, από το Κ.Ε.Κ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

– Πιστοποίηση ως “Υπευθύνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων” (DPO EXECUTIVES) της TÜV AUSTRIA.

– Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτή Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης, από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Έχω συνολικά 20ετή επαγγελματική εμπειρία, που επιμερίζεται:

– Σε μεγάλες Leaders επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ως μισθωτός.
– Στον εκπαιδευτικό τομέα, Δημόσιο και Ιδιωτικό, με χιλιάδες ώρες διδασκαλίας, σ’ όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στην εκπαίδευση ενηλίκων.
– Ως ασκών επιτήδευμα, σχετιζόμενο με Υπηρεσίες Πληροφορικής.
– Στον αμιγώς δημόσιο τομέα.

 

 

Ως ενεργός πολίτης, επιθυμώ να συμβάλλω θετικά, ώστε να αποκατασταθούν στρεβλώσεις, παραλείψεις και αστοχίες του παρελθόντος. Να κινηθούμε σε μια πιο δραστήρια, με υγιή αντανακλαστικά και πιο ανθρώπινη κοινωνία, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Νιώθω άβολα μέσα σε μια πόλη όπου πλεονάζει η ασχήμια, η αδιαφορία, ο οχαδερφισμός, η έλλειψη σεβασμού στον πολίτη, η ανυπαρξία ελέγχων και επιβολής ποινών στους παραβάτες, η έλλειψη στοιχειωδών πρωτοβουλιών της δημοτικής αρχής για κοινωνική ένταξη μειοψηφικών ομάδων καθώς και η απαξίωση των αγαθών προθέσεων των πολιτών για συνεργασία με τις δημοτικές αρχές.

Νιώθω να έχει χαθεί κάθε ψυχική και ουσιαστική επαφή του πολίτη, με τη δημοτική αρχή του τόπου, η οποία εν τέλει αποφασίζει και ενεργεί αποσπασματικά, ευκαιριακά και μίζερα σε κάθε πρόκληση των καιρών.

Οραματίζομαι την ενεργοποίηση του διαπαιδαγωγικού ρόλου του Δήμου, σε παιδιά Δημοτικών Σχολείων για την ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων, των ικανοτήτων και των δημιουργικών συμπεριφορών τους, ώστε να συμβάλλουμε στη δημιουργία επιτυχημένων ενηλίκων, που θα σέβονται τις ανθρώπινες αξίες και το περιβάλλον, όπως:

– Δημιουργικότητα.

– Ψηφιακές ικανότητες.

– Συνεργασία.

– Πολίτες του κόσμου.

– Περιβαλλοντική.

Οραματίζομαι μια κοινωνία, όπου οι παραβάτες των θεσπισμένων νόμων της πολιτείας, αλλά και των δημοτικών αποφάσεων, θα τιμωρούνται πραγματικά, αφού βέβαια πρώτα δημιουργηθεί ο κατάλληλος μηχανισμός ταχείας καταγραφής και βεβαίωσης των παραβατικών συμπεριφορών και πράξεων.

Οραματίζομαι ένα Δήμο, στελεχωμένο με εξειδικευμένο ικανό επιτελείο, πάνω σε θέματα υλοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων, σε διαρκή εγρήγορση εντοπισμού και ένταξης των υπαρκτών μελετών του σε χρηματοδοτικά προγράμματα φορέων του Ελληνικού δημοσίου, αλλά και αντίστοιχων Ευρωπαϊκών.

Οραματίζομαι την ποιοτική αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών και τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Τμήματος Πληροφορικής του Δήμου Ξάνθης, ώστε εν κατακλείδι ο πολίτης να διεκπεραιώνει με ταχύτητα και υπευθυνότητα τις συνήθεις συναλλαγές του με το Δήμο, αλλά και παράλληλα να ενημερώνεται απ’ αυτόν για κάθε δραστηριότητα που ενδεχομένως τον αφορά.

Οραματίζομαι τη δημιουργία Δημοτικού Επιχειρησιακού Κέντρου Ελέγχου ηλεκτρονικής επιτήρησης και καταγραφής ευαίσθητων δεδομένων, ενταγμένο στην Πολιτική Προστασία του Δήμου, έτσι ώστε να έχει την άμεση εποπτεία και παρακολούθηση όλων των ευαίσθητων και κρίσιμων τομέων της πόλης, τα μετρήσιμα στοιχεία του οποίου θα είναι προσιτά σ’ όλους τους πολίτες (Μετεωρολογικός Σταθμός-Ελεύθερες κλίνες Νοσοκομείου-Ποιότητα πόσιμου νερού- Βαθμός επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών- Εναέρια επιτήρηση με Drones και θερμικές κάμερες πυρανίχνευσης κ.π.α).

Δεσμεύομαι ως εκ τούτου να συνδράμω μ’ όλες μου τις δυνάμεις, στη βέλτιστη υλοποίηση των εξιδανικευμένων αυτών στόχων.

Ευχαριστώ θερμά τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλο Χαράλαμπο, για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου. Είναι μεγάλη η τιμή που νιώθω, αλλά και η ευθύνη που ενδεχομένως μου αποδοθεί.

Ως γέννημα θρέμμα της, και με αληθινή αγάπη για την πόλη μας, την Ξάνθη, αλλά και διάθεση για προσφορά, ζητώ την ψήφο σας, ώστε να ξεκινήσω το έργο μου.
Ευχαριστώ εκ προοιμίου από καρδιάς, όλους εκείνους που συντάσσονται έμπρακτα με τις αρχές και αξίες μου, οι οποίες βέβαια ταυτίζονται μ’ αυτές του “Δήμος Πρότυπο”, ώστε να πορευθούμε μαζί στον κοινό δρόμο ανασυγκρότησης και ανασύστασης των δομών της πόλης.